Werkwijze

Werkwijze
Na de intake besluit u of u een traject wilt starten. U hoeft dit niet meteen aan te geven, u mag er gerust even over nadenken. Ik vind het namelijk belangrijk dat u er een goed gevoel over heeft en gelooft dat de therapie/begeleiding/coaching u iets positiefs gaat brengen.
Aan het begin van een traject neem ik doorgaans enkele vragenlijsten af om u nog gerichter te kunnen begeleiden.
De consulten hebben een praktisch en doelgericht karakter; ik integreer op maat oefeningen en handvatten in de sessies waar u thuis verder mee aan de slag kunt. Verwacht van mij verder directheid en open communicatie, altijd met het door u gekozen leerdoel in mijn achterhoofd.

Hoe lang duurt de begeleiding gemiddeld? Een grondige analyse van het probleem én de wensen van de klant bepalen het doel van de behandeling waardoor ieder traject persoonlijk en uniek is. De ervaring leert dat 5-10 gesprekken over het algemeen voldoende zijn om het afgesproken doel te bereiken.

Voor de kenners en geïnteresseerden: Ik werk veelvuldig met Voice Dialogue (klik HIER voor meer informatie over deze methodiek). Ook ben ik geïnspireerd door Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een vorm van gedragstherapie ontwikkeld door Steven C. Hayes. Verder maak ik gebruik van uiteenlopende technieken zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR, bij traumaverwerking),  Familieopstellingen op tafel, Mindfulness, Oplossingsgericht en Provocatief coachen.

Werkwijze bij re-integratiebegeleiding
Bij re-integratiebegeleiding betrek ik, indien nodig en in goed overleg met alle betrokkenen, de werkgever bij het traject, zodat voor eenieder helder is hoe duurzaam gezond functioneren bereikt kan worden. 

Geef een reactie